• A HABER
  • Genel
  • Malezya ve Endonezya, Türk yapımı İHA satın almakla ilgileniyor

Malezya ve Endonezya, Türk yapımı İHA satın almakla ilgileniyor

ABONE OL
28 Eylül 2022 22:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Tokyo’da düzenlediği basın toplantısında, “Malezya ve Endonezya başta olmak üzere birçok Asya ülkesi savunma sanayi ürünlerimize yoğun ilgi gösteriyor. Anlaşmalar imzalanıyor.”

Bakan, eski Başbakan Shinzo Abe’nin cenazesine katılmak için Japonya’ya yaptığı ziyarette, “Japonya’nın insansız hava aracı ihtiyacını memnuniyetle karşılarız” dedi .
Türk dronlarına yönelik uluslararası talep , Suriye, Ukrayna ve Libya’daki çatışmalar üzerindeki etkisinin ardından yükseldi.

21 Eylül’de Reuters, Baykar’ın bu ay Birleşik Arap Emirlikleri’ne 20 silahlı insansız hava aracı teslim ettiğini bildirdi.

Türkiye Cumhuriyetin 100. yılında savunma üretiminde birçok önemli kilometre taşına imza atacak

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda güvenlik güçlerine yerli kaynaklarla en gelişmiş teçhizatı sağlamayı hedefleyen Türk savunma sanayii , yaklaşık bir yıl içinde birçok projede kritik adımlar atacak.

Ünlü Bayraktar TB2 , 2020 yılında Azerbaycan’ın Karabağ’ı kurtarması , Ankara’nın PKK terör örgütüne yönelik operasyonları ve devam eden savaşta kanıtlanmış yetenekleriyle Türkiye’nin büyüyen İHA filosunun “en önemli” ve “en başarılı” insansız hava aracıdır. Ukrayna’da .

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.