• A HABER
  • Gündem
  • Politika
  • Erdoğan : Teröristler barışı, terör gruplarını koruyan Batılı ülkelerin güvenliğini tehdit ediyor

Erdoğan : Teröristler barışı, terör gruplarını koruyan Batılı ülkelerin güvenliğini tehdit ediyor

ABONE OL
28 Eylül 2022 22:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erdoğan , “Başta komşularımız olmak üzere tüm ülkelerin terör örgütlerine karşı gerekli önlemleri almasını bekliyoruz” dedi. Türkiye, Ege ve Akdeniz’in insan kanı, gözyaşı ve düşmanlıkla kirletilmesini istemiyor. “Bütün kalbimizle barış ve huzur istiyoruz.”

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Salı günü yaptığı açıklamada, teröristlerin terör gruplarını koruyan Batılı ülkelerin barış ve güvenliğine tehdit oluşturduğunu söyledi .

Erdoğan , “Başta komşularımız olmak üzere tüm ülkelerin terör örgütlerine karşı gerekli önlemleri almasını bekliyoruz” dedi.

“Terör yuvaları yıkılırken bazı ülkelerde terör örgütü mensupları kendilerine açıkça kamplar kuruyor.

Erdoğan, başkent Ankara’da yaptığı açıklamada, “Yunanistan’daki Lavrion kampı başta olmak üzere Avrupa’nın hemen her ülkesinde vatandaşlarımızın kanını döken katiller kucaklanıyor. Kollarını sallayarak özgürce dolaşabiliyorlar.”

Erdoğan’ın sözleri, Türkiye’nin güneyindeki Mersin ilinde bir polis karakoluna düzenlenen terör saldırısında bir polis memurunun şehit edilmesinden ve bir diğerinin de yaralanmasından bir gün sonra geldi.

YUNANİSTAN GERİLİMİ

Yunanistan’daki askeri yığınaklarla ilgili olarak, Ankara’nın Atina’yı kışkırtanların niyetini çok iyi bildiğini yineleyen Erdoğan, “Batı Trakya’da ve adalarda yığılan silahlar bizim için bir anlam ifade etmiyor, çünkü bizim gücümüz onların çok ötesinde. Bunun örtülü bir işgal anlamına geldiğini hatırlatırız.”

Daha önce Türk ordusuna ait insansız hava araçları, Yunanistan’ın uluslararası hukuku ihlal ederek Midilli (Lesvos) ve Sisam (Samos) adalarına zırhlı araçlar yerleştirdiğini kaydetmişti.

Erdoğan, Türkiye’nin Ege ve Akdeniz’in “insan kanı, gözyaşı ve düşmanlıkla kirlenmesini” istemediğini söyledi.

Tüm kalbimizle barış ve huzur istiyoruz” dedi.

Ankara’nın bölgede istikrar ve güvenlik istediğini söyleyen Erdoğan, anlaşmazlıkları uluslararası hukuk temelinde diyalog yoluyla çözme arzusunu dile getirdi.

Mavi Vatan’da milletimizin ve Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin menfaatlerini savunmaktan asla çekinmeyiz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.