• A HABER
  • Gündem
  • Politika
  • Türkiye, Rusya’nın Ukrayna’nın bazı bölgelerindeki referandum hamlesinden endişeli

Türkiye, Rusya’nın Ukrayna’nın bazı bölgelerindeki referandum hamlesinden endişeli

ABONE OL
28 Eylül 2022 22:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ” Ukrayna’nın Rusya kontrolündeki bazı bölgelerinde tek taraflı referandum düzenleme girişimleri konusunda endişeliyiz” ve “bu tür gayrimeşru oldubittilerin uluslararası toplum tarafından tanınmayacağını” da sözlerine ekledi. Bilakis, diplomatik süreci canlandırma çabalarını zorlaştıracak ve istikrarsızlığı derinleştirecektir” denildi.

 

Ankara Çarşamba günü Rusya’nın Ukrayna’nın bazı bölgelerindeki referandum planlarıyla ilgili endişelerini dile getirdi .

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ukrayna’nın Rusya kontrolündeki bazı bölgelerinde tek taraflı referandum düzenleme girişimleri konusunda endişeliyiz” ve “bu tür gayrimeşru oldubittilerin uluslararası toplum tarafından tanınmayacağını” da sözlerine ekledi.

Bilakis, diplomatik süreci canlandırma çabalarını zorlaştıracak ve istikrarsızlığı derinleştirecektir” denildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Çarşamba günü erken saatlerde , Ukrayna’daki savaş çabalarını desteklemek için Rusya’da 300.000 yedek askerin toplu seferber edildiğini duyurdu. Bunu yaparken, Batı tarafından ek Ukrayna topraklarını ilhak etmek için “sahte” bir çaba olarak kınanan Ukrayna’nın bazı bölgelerinde planlanan referandumlar öncesinde korkunç bir uyarıda bulundu.

Açıklamada, Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, bağımsızlığına ve egemenliğine verdiği destek bir kez daha teyit edildi.

Türkiye , “devam eden savaşın barışçıl müzakereler yoluyla çözümüne her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğunu” da dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.