• A HABER
  • Gündem
  • Görüntüler Yunanistan’ın yasa dışı zırhlı araç konuşlandırmasını gösteriyor

Görüntüler Yunanistan’ın yasa dışı zırhlı araç konuşlandırmasını gösteriyor

ABONE OL
28 Eylül 2022 22:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Video görüntüleri, çıkarma gemilerinin ABD’nin bağışladığı askeri araçları Midilli (Lesvos) ve Sisam (Samos) adalarına taşıdığını gösterdi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait İHA’lar, Ege Denizi’nde uçuş görevi icra ederken Midilli ve Sisam’a giden iki Yunan çıkarma gemisini kaydetti.

 

Türk ordusuna ait insansız hava araçları, Yunanistan’ın askeri olmayan statüye sahip Ege adalarına uluslararası hukuku ihlal eden zırhlı araç konuşlandırdığını kaydetti.

Video görüntüleri, çıkarma gemilerinin ABD’nin bağışladığı askeri araçları Midilli (Lesvos) ve Sisam (Samos) adalarına taşıdığını gösterdi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait İHA’lar, Ege Denizi üzerinde uçuş görevi icra ederken Midilli ve Sisam’a giden iki Yunan çıkarma gemisini kaydetti .

Gemilerin askeri olmayan adalar olan Midilli’ye 23, Sisam’a ise 18 taktik tekerlekli zırhlı araç taşıdığı ortaya çıktı. Zırhlı araçlar, ABD’nin Yunanistan’ın Dedeağaç Limanı’na gönderdiği araçlar arasında yer aldı .

 

Güvenlik kaynaklarına göre, Yunanistan’ın 18 Eylül ve 21 Eylül’deki eylemleri, Türkiye yakınlarındaki adaları askerileştirmeye devam ettiğinin ve askeri olmayan statülerini ihlal ettiğinin açık bir kanıtı.

Yunanistan’ın özellikle ABD tarafından bağışlanan silahları askeri olmayan statüye sahip adalara yerleştirdiğini ve adalardaki bazı araçlarla değiştirdiğini söylediler .

Güvenlik kaynakları, Atina’nın diyalog çağrılarına ve iyi komşuluk ilişkilerine rağmen uluslararası hukuka ve ittifak ruhuna aykırı eylemlerinin “kabul edilemez” olduğunu söyledi.

Ayrıca, Türkiye’nin sorunları diyalog ve uluslararası hukuk çerçevesinde çözme çabalarını ve Ankara’nın sorunları görüşmek üzere toplantı çağrılarını da hatırlattılar.

Yunanistan’ın davetlere rağmen toplantılara bile katılmaması ve bu tür provokasyonlar yapması, kimin tansiyonu yükselttiğini, kimin uzlaşmaz, saldırgan ve hukuksuz olduğunu gösteriyor” denildi .

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.